За Боровика можуть проголосувати за принципом «аби не за Труханова» – експерт

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі

Шанси Олександра Боровика на виборах мера в Одесі не дуже великі, тому що він нова людина для міста, а також не має власної згуртованої команди.

Так спеціально для «Слова і Діла» одеський політолог Ярослав Католик прокоментував у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» сьогоднішню заяву голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі про те, що «Блок Петра Порошенка» висуватиме Боровика в мери Одеси.

Крім вищезгаданих причин, на думку політолога, слід зазначити, що Боровик недостатньо обізнаний у міських проблемах і не має серйозної медіапідтримки.

«Більше того, Саакашвілі не йтиме на конфлікт із Трухановим, який має значно вищі шанси на перемогу. Проте шанси Боровика різко зростуть, якщо він вийде до другого туру. Адже тоді за нього можуть проголосувати за принципом «аби не за Труханова», – вважає фахівець.

Також, як зазначає Католик, потрібно розуміти, що виборці сприйматимуть Боровика не як самостійного політика, а як людину Саакашвілі. З огляду на це й будуть розподілятися голоси виборців, упевнений він.

Якщо Труханову не дозволять сильно «малювати» в комісіях, він може програти – експертПолітолог поділився міркуваннями, чому Труханов може програти на виборах в Одесі, а у його конкурента Гурвіца є вагомий шанс перемогти.

Щодо електорального поля, то тут, за словами експерта, все буде досить складно.

«Мені здається, що, крім традиційного глобального поділу електорального поля на «Євромайдан-Антимайдан», ми спостерігатимемо додатковий розподіл на симпатиків-антипатиків Гурвіца-Труханова. І в цій ситуації найскладніше доведеться якраз евромайданівській частині виборців. Адже їм доведеться обирати, кого підтримувати – Саакашвілі чи Гурвіца. Тому Боровик гратиме на полі обох політиків. І за нього можуть проголосувати патріоти, які не хочуть бачити мером Гурвіца (це буде велика частина електорату Боровика), а також проросійська частина виборців, що розчаровані Трухановим, але не можуть дозволити собі проголосувати за Гурвіца», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: