РФ почала новий тактичний виток зі вштовхування «ДНР» і ЛНР» в Україну – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

На Донбасі РФ змінює «маски»: людей з автоматами замінять на людей з валізами та в краватках.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інформацію про те, що деякі офіцери РФ їдуть з Донбасу, й водночас Росія планує надіслати на авіабазу в Сирії 2 тисячі військових.

«Не можна казати, що Росія переключається на сирійський конфлікт. Так, акцент, можливо, наразі більше на Сирії, тому стосовно «ДНР» та «ЛНР» розпочато новий тактичний виток для контролю над цими територіями та їх вштовхування до українського політичного простору», – розповідає політолог.

На його переконання, на сьогоднішній день просто змінюються маски й туди, де були люди з автоматами, мають прийти люди з валізами і в краватках, що будуть вести перемовини.

За його словами, Сирія – гаряча точка, де можлива й утилізація тих бойовиків, які були на Сході й на сьогодні вже неугодні Кремлю.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Водночас ми бачимо, що в «ДНР» велика кількість бандформувань просто були ліквідовані, й останнім часом там відбулась доволі сильна децентралізація влади зі зміною «говорячих голів». Сьогодні дійсно офіцери РФ частково покидають ці території, але не потрібно забувати, що так зване МДБ (Міністерство державної безпеки) сфомоване майже повністю з росіян. РФ залишає за собою апарат примусу та силові структури всередині псевдореспублік, але переключається з військової на політичну площину. За такої ситуації ще можливі сплески на лінії зіткнення, але вони будуть пов'язані не з потребою військових надбань, а з потребою посилення своїх перемовних позицій у комплексі з ситуацією в Сирії», – проаналізував експерт.

Нагадаємо, що раніше Президент України Петро Порошенко висловив упевненість у тому, що Україна зможе захистити себе від агресії, якщо з боку РФ і бойовиків відбудеться порушення Мінська-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: