ОБСЄ: на Донбасі з'являються умови для політичного процесу

Читать на русском
На сході Украині поступово виникають умови для політичного врегулювання конфлікту, що приведе до мирного розв'язання кризи, що склалася на Донбасі.

На сході Украині поступово виникають умови для політичного врегулювання конфлікту, що приведе до мирного розв'язання кризи, що склалася на Донбасі.

Такого висновку дійшли міністри закордонних справ Сербії Івіца Дачич, Швейцарії – Дідьє Буркхальтер та Німеччини – Франк-Вальтер Штайнмаєр, що утворюють так звану «трійку ОБСЄ» (чинний, попередній та наступний голова організації), пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Міністри закордонних справ привітали припинення вогню на сході України та закликали всі сторони продовжувати поважати перемир’я, яке створює умови для підтримки політичного процесу, що має призвести до мирного вирішення кризи», – йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Представники зовнішньополітичних відомств відзначили зусилля обох сторін конфлікту в припиненні вогню та закликали до якнайшвидшого відведення танків і зброї невеликих калібрів – так, щоб моніторингова місія могла це безперешкодно зафіксувати.

Порошенко – ЄС: підтримкою фейкових виборів на Донбасі РФ заслужила нові санкціїПетро Порошенко відреагував на оголошення на території ДНР місцевих виборів зверненням до західних лідерів щодо посилення санкцій проти Російської Федерації.

Також глави МЗС привітали кроки, вжиті для встановлення 8 додаткових баз патрулювання, розташованих по обидва боки лінії зіткнення й підкреслили необхідність у додаткових технічних засобах.

Разом з тим, сьогодні представники ОБСЄ в Луганській області, на території, що не підконтрольна українським військовим, виявили десятки танків та гаубиць терористів, котрі за умовами мирного договору мали бути відведені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: