Яценюк пропонує реформувати фіскальну службу за зразком нової поліції

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсенй Яценюк пропонує провести новий набір на керівні посади Державної фіскальної служби за тими ж принципами, за якими здійснювався набір персоналу нової поліції.

Прем'єр-міністр України Арсенй Яценюк пропонує провести новий набір на керівні посади Державної фіскальної служби за тими ж принципами, за якими здійснювався набір персоналу нової поліції.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів 16 вересня, передає «Слово і Діло».

«Ми в податковій службі повинні запровадити той самий підхід, який був запроваджений при створенні Національної поліції... Повинна бути затверджена повністю нова структура Державної фіскальної служби: всіх вивести за штат, набір на керівника області, району – як фіскальної служби, так і митниці, так і – поки що – податкової міліції, яка має бути ліквідована, в такому самому форматі, як набір здійснюється в Національну поліцію: тести, прозорий конкурс, і, я звертаюсь до керівництва фіскальної служби, залучайте будь ласка бізнес-омбудсмена», – заявив Яценюк.

Під загрозою звільнення: Южаніна замінить Насірова на посаді керівника ДФС? ДумкаСпеціаліст поділився міркуваннями щодо ймовірності звільнення Насірова з посади керівника ДФС та призначення на керівну посаду фіскалів Южаніної.

При цьому прем'єр підкреслив, що уряд проведе розслідування з усіх фактів порушень, які були зафіксовані засобами масової інформації протягом останніх 3 місяців. «Уряд прийняв рішення щодо розслідування по всіх фактах, які були в засобах масової інформації щодо двяльності як керівництва Державної фіскальної служби, так і керівництва Служби на місцях. Просто зміна керівництва не призводить до ефективної діяльності ані Державної фіскальної служби, ані митниці, ані будь-якого державного органу», – прокоментував ситуацію голова Кабміну.

Також прем'єр-міністр анонсував звіт у Кабміні голови ДФС Романа Насірова. Сам Насіров, нагадаємо, нещодавно втрапив до скандалу після звільнення його заступника з питань роботи митниці Костянтина Лікарчука, котрий пізніше заявив, що голова Служби має незадекларовану квартиру в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: