Україна отримає півмільярда доларів позики

Читать на русском
Позика в 500 мільйонів доларів для стабілізації банківської системи вчора була схвалена Світовим банком.

Кредит в 500 мільйонів доларів для України вчора був схвалений Світовим банком.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Ця позика в півмільярда доларів піде на розвиток українського фінансового сектору. Також у повідомленні Світового банку деться про те, що дані кошти можуть бути спрямовані на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та для стабілізації банківської системи.

Крім того, Світовий банк повідомив, що з початку 2015 року фінансова допомога Україні з урахуванням цієї позики становить 1 млрд 215 млн доларів, включаючи 1 млрд доларів прямої бюджетної підтримки. Також банк підтверджує свої плани довести бюджетну підтримку України до 2 млрд доларів до кінця 2015 року.

Дана угода має бути підписана сьогодні в Києві між міністром фінансів України Наталією Яресько та директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном.

«Повернути стабільність і економічне зростання України можна тільки в тому разі, якщо країна продовжуватиме рухатися шляхом реформ», – зазначив Чімяо Фан.

Також він підкреслив, що український уряд здійснив вражаючі кроки з реформування економіки, і у Світовому банку спостерігають перші ознаки стабілізації економіки України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: