Спеціаліст: головна проблема сумського мера – відсутність команди

Читать на русском
Олександр Лисенко

Головною й корінною проблемою в роботі Сумського міського голови стала відсутність власної професійної команди, що спричинило низку інших проколів у його роботі.

Про це в коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів екс-глава Сумської обласної ради та екс-радник голови Сумської ОДА Марк Берфман.

Причому команда – це в першу чергу його заступники, упевнений він. «Один заступник постійно вирішує власні проблеми, іншому заступнику мер постійно догани пише. До того ж це не просто зам, а заступник, який займається комунальними питаннями. Тому ті упущення, які є у Лисенка, і ті, які будуть, і є причиною відсутності власної надійної команди», – говорить фахівець.

Як мер Сум Олександр Лисенко виконував свої програмні обіцянки«Слово і Діло» в рамках спецпроекта «ОБРАНІ» вирішило показати, які з програмних обіцянок міського голови Сум Олександра Лисенка були втілені в життя, а які так і залишилися на папері.

Друга проблема, яка на думку експерта, притаманна діяльності сумського міського голови, – це політизація його роботи.

«Він прийшов на цю посаду, будучи керівником обласної організації партії «Батьківщина». Усі політичні партії завжди вирішують свої проблеми методом політичним. Але якщо більшовики, коли ми йшли від капіталізму до соціалізму, захоплювали пошту й телеграф, то зараз, коли ми йдемо від соціалізму до капіталізму, захоплюють майно та землю. Саме в цьому криється проблема з нескінченним звільненням з роботи і відновленням директора міськдепартаменту містобудування та земельних відносин Анатолія Жука, а також начальника управління майна комунальної власності Василя Щербака», – аргументує Берфман.

Але все ж, на його думку, ключовою проблемою мера, яка дасть про себе знати і під час передвиборної кампанії, стало питання відсутності розробленої системи міських пріоритетів.

«Не розроблена і не затверджена система пріоритетів розвитку міста. Це найважливіше питання. Через відсутність такої системи будь-яка дія влади піддається критиці. З труднощами проходить, а іноді й не проходить на сесії. А найважливіші програми в місті або взагалі пробуксовують, або їх ніхто не робить грамотно», – пояснює екс-радник голови ОДА.

Саме тому, на його думку, виборцям, приходячи на зустрічі з мером або кандидатами, слід в першу чергу запитувати, хто із заступників буде з ними працювати і за що відповідатиме. А краще, щоб на ці зустрічі взагалі приходили самі кандидати в заступники. Той квотний розподіл заступників мера, який зараз є, – це навіть не комедія, це абсурд, резюмував наприкінці фахівець.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: