Лідери бойовиків, які закликають до подальшої війни, скоро будуть знищені – експерт

Читать на русском
Найближчим часом лідери бойовиків «ДНР» і «ЛНР», які орієнтуються на ескалацію військового протистояння і на інтеграцію Донбасу до Росії, будуть фізично знищені або завербовані.
Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко

Найближчим часом лідери бойовиків «ДНР» і «ЛНР», які орієнтуються на ескалацію військового протистояння і на інтеграцію Донбасу до Росії, будуть фізично знищені або завербовані.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний аналітик Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

На його думку, Москва також змінить радикальну пропагандистську риторику на більш нейтральну, а ближче до Генеральної Асамблеї ООН, на якій планується виступ президента РФ Володимира Путіна, Росія взагалі відкрито закличе сепаратистів погодитися на умови України.

Росіяни на Донбасі влаштовують публічні страти місцевих бойовиків – ТимчукУ Горлівці Донецької області за спробу самовільної стрільби з артилерійської установки російськими військовими був розстріляний начальник одного з блок-постів з числа місцевих жителів.

«Чи говорить це про те, що Путін вирішив підписати мирову? Ні. Він обрав інший шлях встановлення жорсткого контролю Кремля над Україною – шляхом громадянського конфлікту і потужної дестабілізації політичної ситуації в країні», – стверджує Нусс.

Яскравий приклад тому – терористичний акт біля будівлі Верховної Ради 31 серпня, який був спрямований виключно на дестабілізацію ситуації і розгортання громадянської війни в Україні, каже експерт. Росія розраховувала на численні жертви, в тому числі серед журналістів і депутатів. Це стало б як мінімум кінцем існування потужної міжнародної проукраїнської коаліції, пояснює аналітик.

Підсумовуючи, Нусс зазначив, що Росія використовує внутрішнє протистояння політичних і бізнес-еліт в Україні для проведення дострокових виборів парламенту та імпічменту Президента. Про це, за його словами, вже заговорили і в оточенні олігарха Ігоря Коломойського, позицію якого ретранслюють підконтрольні йому партії «Укроп», «Свобода» і, не виключено, «РПЛ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: