У Росії стільки занедбаних територій, що фінансовий тягар ДНР і ЛНР не змусить Кремль відступити – експерт

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

Під час зустрічі «нормандської четвірки» Росії будуть запропоновані light-варіанти.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи інформацію про те, що Олланд хоче зустрітись з Путіним та Порошенком до засідання Генасамблеї ООН.

«Найближчим часом жодних кроків щодо зустрічей «нормандської четвірки» бути не може. М'яч на тій стороні поля, яку контролює Росія. Всі чекають, що РФ виконуватиме Мінські домовленості. Поки зрушень немає. Те, що якісь рухи з того боку відбуваються, ми можемо спостерігати лише через перестановки в керівництві ДНР. Але всього цього недостатньо», – пояснює Федута.

Головне, на його думку, чого чекає сьогодні Захід, це однозначне рішення про проведення місцевих виборів за законодавством України та під контролем ОБСЄ.

«РФ сьогодні не готова до проведення в контрольованій бойовиками зоні виборів під контролем ОБСЄ. Скоріш за все, під час зустрічі «нормандської четвірки», якщо вона відбудеться, будуть запропоновані якісь light-варіанти, тобто більш м'які з точки зору РФ. Але це не означає, що ці варіанти будуть прийняті Заходом. Позиція Німеччини досить жорстка», – говорить фахівець.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що РФ не лякає фінансовий тягар ДНР і ЛНР, тому що у них стільки занедбаних територій, що ще дві нічого не змінять.

«Для Путіна важливіше, що Україна не зможе потягнути ці території і потім він говоритиме: «Ми допомогли їм закінчити війну, а у них все одно нічого не вийшло», – резюмував Олександр Федута.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін допустив проведення зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі»: Україна, Росія, Німеччина та Франція. Нагадаємо, засідання Генасамблеї ООН заплановано на кінець вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: