Влада у Миколаєві повністю спотворила програму поводження з тваринами – захисник тварин

Читать на русском
Юрій Гранатуров

Поки Миколаєвом не зацікавиться великий суднобудівний або машинобудівний бізнес, місто буде дрібним провінційним збіговиськом «торговців», які, тремтячи за свій квадратний метр торгової площі, завжди віддадуть перевагу у міськраді схожим на себе особам.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила глава миколаївського міського товариства захисту прав тварин Муза Махова, інформує «Слово і Діло».

За її словами, це і є «консолідація по-миколаївськи», яку жителі звикли спостерігати всі 24 роки незалежності України. Що ж стосується питання захисту тварин, чим, власне, активістка і займається у місті вже не один рік, то тут міська влада демонструє повну бездіяльність.

Юрій Гранатуров та його здобутки: обіцянки миколаївського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Миколаєва Юрія Гранатурова в рамках проекту «ОБРАНІ».

«На початку 2015 року підрядник, якого винайняв департамент ЖКГ, нарешті здав в експлуатацію відділення стерилізації та перетримки собак і котів за адресою вул. Комінтерну, 36. Відкрили це відділення у складі міського комунального підприємства ММР «Центр захисту тварин». Але питання в іншому. Його новий директор не розуміється ні в технічній, ні в моральній стороні проблем. А оскільки «Центр захисту тварин» тепер цілком у руках департаменту ЖКГ та міського голови, то і результати відповідні: робота з вуличними тваринами ведеться за принципом «чим більше буде на вулицях собак і котів, тим більше ми отримаємо з бюджету грошей для роботи з ними», – пояснює свою позицію громадський діяч.

Більше того, за словами Махової, спочатку підлеглий миколаївського мера Юрія Гранатурова Поліщук ліквідував відділ, який відповідав за облік власників домашніх собак і котів, а також згорнув всю роботу у цьому напрямку. Після чого, як зазначає активістка, став повністю перекручувати програму поводження з собаками і кішками на території міста Миколаєва на 2013-2017 роки. Про це добре знають і міська влада, і жителі міста, але на жаль демонструють у відповідь хаотичний і безсистемний підхід, який не призводить до вирішення проблеми, резюмує активістка.

4 лютого міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров заявив про плани завершити будівництво притулку для тварин, уточнивши, що коштів у міському бюджеті для цього достатньо.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: