Демчишин має кілька місяців, щоб врятуватися від звільнення – експерт

Читать на русском
Олександр Гудимаполітичний діяч

Призначення міністра Демчишина на посаду було незрозумілим, але враховуючи, що це квота Президента, то саме він і несе відповідальність за те, що відбувається.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-міністр палива та енергетики, член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Гудима, аналізуючи заяву Валерія Вощевського про те, що Президент підтримає звільнення міністра енергетики Володимира Демчишина, якщо робота щодо нового опалювального сезону буде провальною.

«Неозброєним оком видно, що в уряді не все гаразд, тому що прем'єр скликає надзвичайне засідання уряду й говорить, що все погано, а міністр Демчишин заспокоює і стверджує, що все добре. Що може бути добре, коли така монополія, як ДТЕК, дозволяє собі в умовах війни саботаж? Ніколи не було зрозумілим призначення міністра Демчишина на посаду, але це квота Президента, а віце-премєр-міністр за посадовими обов'язками не маю стосунку до Міністерства енергетики, тому робити такі заяви щодо міністра, яким не керуєш, досить дивно. Всі розуміють, що у нього лишилося кілька місяців, щоб підготуватися до опалювального сезону. Однак і заяви Демчишина про те, що відключень не буде, виглядають наївно», – розповідає Гудима.

Демчишин: якщо ДТЕК не саботуватиме поставки вугілля, взимку будемо з електрикоюМіністр енергетики й вугільної промисловості переконаний, що в Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб забезпечити безперебійне постачання електроенергії й уникнути віялових відключень.

Водночас голова Незалежної профспілки гірників України та Конфедерації вільних профспілок України вважає, що Президент не розуміє власної помилки щодо кандидатури Демчишина.

«Очевидно, просто зручно мати в Кабміні таку людину, яка сама нікого не поважає, й водночас її ніхто не поважає. Демчишин спромігся посваритись практично з усіма, але при цьому залишається на посаді. Прийде зима й знову будемо мерзнути. За що? Поки не приберуть Демчишина з посади, нічого не зміниться. Сьогодні працівники львівської вугільної компанії перекрили дорогу Київ-Ковель через заборгованість із заробітної плати. Фабрика не працює з 30 числа, а це єдина фабрика, яка працює з радянських часів для забезпечення вугіллям всього Львівсько-Волинського басейну. Цілий регіон зупиняється, але нічого не вирішується», – переконаний Волинець.

Нагадаємо, 3 липня 2015 року міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що законопроект про ринок електроенергії буде готовий і винесений на обговорення Верховної Ради України у вересні-жовтні 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: