Україна витрачає на армію в 40 разів менше, ніж Росія – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявляє про плани зростання забезпечення оборонного комплексу.

Президент України Петро Порошенко заявляє про плани зростання фінансового забезпечення оборонного комплексу, оскільки рівень фінансування української армії у 40 разів менший, ніж російської.

Про це Порошенко заявив на розширеному засіданні Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

«Ми на армію витрачаємо не в 15, і навіть не в 20... а в 40 разів менше, ніж країна-агресор», – розповів Глава держави.

При цьому Президент додав, що на найближчому засіданні РНБО, куди будуть запрошені й представники уряду, мають бути розглянуті пропозиції до Державного бюджету, що передбачатимуть збільшення фінансування українських військових – ЗСУ та Нацгвардії.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що в держбюджеті-2016 будуть передбачені видатки на оборону України в розмірі 5% від ВВПСказано 6 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Зміни до Бюджету передбачають і кошти на потреби оборонно-безпекового сектору. І я просив би і уряд, міністра оборони, міністра внутрішніх справ, керівників силових структур підготуватися: з дня на день відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене військовому бюджету на наступний рік. І я наголошую, що ми маємо забезпечити зростання грошового забезпечення для українських військових і бійців Нацгвардії. Якщо ми говоримо про контрактну армію, кожен контрактник має отримувати достойне грошове забезпечення», – заявив Порошенко.

Президент також додав, що в України наразі немає іншого виходу, окрім як нарощувати витрати на оборону.

Нагадаємо, 5 вересня Петро Порошенко визнав, що минулий тиждень став першим, протягом якого виконувалися Мінські домовленості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: