За час правління Погорєлова Ужгород потонув у корупційних скандалах – експерт

Читать на русском
Віктор Погорєлов

Жодних суттєвих успіхів чи проривів на посаді мера Віктор Погорєлов не зробив, а за час його правління місто просто таки потонуло в корупційних скандалах.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив голова Закарпатської обласної організації «Комітет виборців України» Дмитро Тужанський, інформує «Слово і Діло».

«За всю свою каденцію – а це – 4 роки, Віктор Погорєлов реально керував містом лише близько трьох. На хвилі Євромайдану його відправили у відставку, готували дочасні вибори мера, але їх так і не призначили, а наприкінці 2014 року суд повернув Погорєлова у крісло», – розповідає експерт.

Саме тому, за його словами, головний успіх мера Ужгорода – це повернення у владне крісло. Натомість, як констатує Тужанський, у місті так і не вирішено низку важливих проблем.

«Залишається проблема водоканалу та боргів за світло, Генплану, внаслідок чого місто просто таки тоне в корупційних земельних скандалах. Не цурався міський голова світитися й у інших корупційних схемах, ухваленні сумнівних рішень на користь свого оточення без розрахунку обратися на наступний термін і навіть без наміру балотуватися в 2015 році, про що заявив нещодавно», – констатує Тужанський.

З огляду на це, а також повну дискредитацію влади міста, враховуючи особливості нового виборчого законодавства (вибори мера можуть відбутися у 2 тури), на виборах мера в Ужгороді очікується цілий парад кандидатів – близько 20 претендентів, відзначає експерт.

«Головні серед них – Сергій Ратушняк, який очолював місто раніше, Віктор Щадей, який був секретарем міськради та балотувався у нардепи на останніх парламентських виборах, Богдан Андріїв, який наразі є секретарем міськради, а також кандидат від партії влади», – аргументує власну думку очільник закарпатського КВУ.

Проте водночас, за його словами, однією з інтриг наразі залишається, хто саме стане провладним кандидатом. У числі можливих персон, на думку експерта, Іван Шкирта, який близький до нового губернатора Геннадія Москаля та керівника «Солідарності» на Закарпатті Валерія Пацкана, а також нардеп Роберт Горват, який несподівано переміг на останніх парламентських виборах на ужгородському мажоритарному окрузі.

«Шкирту наразі працевлаштували заступником мера Ужгорода і активно розкручують в медійному просторі. Горват же має перспективний стартовий рейтинг та імідж. Хоча всі розуміють, що ані те, ані інше не є пріоритетним у процесі визначення головного кандидата від влади, рішення щодо якого вочевидь буде результатом кулуарним домовленостей та політичних торгів. Відтак, не виключено, що офіційним кандидатом від «Солідарності» стане Іван Шкирта, але фактичним - Сергій Ратушняк, перемовини з яким Геннадій Москаль проводить з моменту призначення на посаду голови Закарпатської ОДА, - резюмував у підсумку спеціаліст.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано всього 67 обіцянок міського голови Ужгорода, більшість з яких (30) чиновник не виконав, що склало 45% рейтингу його безвідповідальності.

Нагадаємо, самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: