Хто стане найбільш зручним суперником мера Рівного? Експерт

Читать на русском
Володимир Хомко

Рівненський міський голова Володимир Хомко, скоріш за все, пройде до другого туру, а найкращим опонентом для нього міг би стати власник місцевого льонокомбінату Олег Червонюк.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив рівненський політолог Роман Микитюк, інформує «Слово і Діло».

За словами експерта, наразі важко спрогнозувати поведінку виборців у другому турі, чого бояться всі нинішні мери, в тому числі й мер Львова Андрій Садовий, рейтинг якого складає близько 40%.

«Виборець може прийти й проголосувати за конкурента, тому стати міським головою набагато легше, ніж переобратись. Володимир Хомко, скоріш за все, пройде до другого туру, але ключове питання в тому, хто буде його конкурентом. Найбільш зручним для нього був би Олег Червонюк (власник місцевого льонокомбінату). По-перше, вони подібні за сприйняттям виборця, перед останнім не буде стояти вибір «молодий-старий», як у випадку інших можливих конкурентів Хомка – Дмитра Якимця та Святослава Євтушенка. По-друге, проти Червонюка можна використати більше компромату», – розповідає політолог.

Більш незручними конкурентами Хомка у другому турі, за словами експерта, може стати хтось із тандему Дмитро Якимець-Святослав Євтушенко.

«Останнім часом вони значно збільшили свою впізнаванність, до того ж ще й об'єдналися. Місцевий «бомонд» лише здогадується, чи це правильний технологічний хід, щоб хтось з них вийшов до другого туру, випередивши Червонюка, чи далі буде виборчий «кидок». Адже Євтушенка пов'язують з міським головою. Він входить до промерськоі більшості в міській раді, довгий час був керівником місцевої сміттєвої компанії «Санком», з якою пов'язують і Хомка», – аргументує свою позицію Микитюк.

Але водночас, за словами Микитюка, всі виборчі прогнози щодо активності кандидатів та їхніх шансів може змінити явка виборців, яка, вочевидь, буде вкрай низькою.

Володимир Хомко та його здобутки: обіцянки рівненського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Рівного Володимира Хомка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано всього 135 обіцянок Хомка, більшість з яких він все ж таки виконав (55), що склало 41% рейтингу його відповідальності. Невиконаними залишаються 37 обіцянок, а ще 43 – в процесі виконання.

Нагадаємо, самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: