Через патологічну дурість Яценюка весь Київ у диму – еколог

Читать на русском
Володимир Борейкоеколог

Ми єдина країна в світі, де заборонили перевірки держслужбами. До Яценюка в пожежонебезпечні періоди була оголошена заборона в'їзду до лісу, де були лісники, МНС. Зараз вхід вільний і контролю немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, аналізуючи пожежі, що сталися в Київській області.

«Те, що відбувається зараз з займаннями, пояснюється двома причинами. Патологічною спекою, якої не було у нас вже багато років, і патологічною безграмотністю, дурістю уряду Яценюка. Саме Яценюк заборонив перевірки, тому МНС тут ні до чого. Раніше зобов'язана була приїжджати пожежна охорона, дивитися, як підготовлений ліс до небезпечного періоду. Чому у нас купа сухого хмизу? Проїзди в ліс мають бути закриті шлагбаумами. Зараз скрізь вони розбиті. Люди спокійно їздять в ліс на відпочинок. Перевірки заборонені були до 1 липня, а менше ніж за 2 місяці неможливо щось зробити. Всі лісництва складно встигнути перевірити. Ось і маємо Київ у диму», – розповідає еколог.

На думку фахівця, зараз ДСНС перебуває в колапсі й система громадського та державного контролю в країні знищена.

«Більше того, Яценюк направив ще один проект про заборону перевірок до кінця 2016 року. Крім того, штраф за порушення правил пожежної безпеки становить від 50 до 100 грн. Тому не потрібно зараз спихувати все на ворогів, підпали та змови. Це нікому не потрібно. Ми просто не готові до пожежонебезпечного періоду», – підсумував Володимир Борейко.

Нагадаємо, у Бородянському районі Київської області вчора у другій половині дня спалахнула лісова пожежа на площі близько 19 га. Також кілька районів Києва огорнуло густим димом через горіння торф'яників у передмісті столиці.

Відомо, що мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження санітарно-епідеміологічній, медичній службам та службі з надзвичайних ситуацій перейти до надзвичайного режиму роботи. Сьогодні в столичних школах скорочений день, відзавтра навчальний процес буде припинено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: