Екс-глава Держслужби з питань захисту персональних даних Олексій Мервінський попався на плагіаті

Читать на русском
Колишнього керівника Державної служби з питань захисту персональних даних Олексія Мервінського упіймали на присвоєнні чужого авторського матеріалу.
Олексій Мервінський

Колишнього керівника Державної служби з питань захисту персональних даних Олексія Мервінського упіймали на присвоєнні чужого авторського матеріалу.

На своїй сторінці в Facebook чиновник розмістив вірш, не вказавши авторство, більше того – видав його у тижневику «Українське слово» під власним іменем, пише «Слово і Діло».

«Такі вірші пишуться серцем, душею і кров`ю. Тих друзів, котрі уже не повернуться. Не соромно, пане Олексій Мервінський з Державної служби з питань захисту персональних даних? Це якщо коректно», – прокоментувала ситуацію у своєму Facebook справжній автор вірша Любов Бурак.

Заради справедливості варто зазначити, що Мервінський таки вибачився перед Бурак за присвоєння її вірша.

«Я приношу Вам свої вибачення за те, що розмістив Ваш вірш на своїй сторінці. На той час написані Вами слова найбільш точно відповідали тим подіям, що відбувалися у країні, і у поєднанні з доданою картинкою були покликані винятково на згуртування та співпереживання. А вірш у Вас дійсно хороший, проте не теренах Інтернету він не мав авторства. Ще раз приношу свої вибачення, що не мав змоги вказати Ваше авторство», – сказав чиновник.

Олексій Мервінський очолював Державну службу України з питань захисту персональних даних майже три роки. У жовтні 2013 року він був звільнений з посади. Цікаво ще й те, що просто перед його звільненням вибухнув скандал у зв'язку припиненням доступу до 12 єдиних та держреєстрів Мін'юсту, ведення яких здійснюється державним підприємством «Держінформ'юст».

Так, було встановлено, що у результаті втручання відбулося блокування інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12 державних та єдиних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції. Під час розслідування на підставі зібраних доказів були складені повідомлення про підозру двом посадовим особам. Враховуючи, що зазначені особи ухиляються від слідства, їх було оголошено в розшук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: