У Київраді відтепер голосуватимуть за відбитком пальця

Читать на русском
У Київській міській раді встановили нову систему «Рада-4», що, як стверджує мер Києва Віталій Кличко, зробить «кнопкодавство» неможливим.

У Київській міській раді встановили нову систему «Рада-4», що, як стверджує мер Києва Віталій Кличко, унеможливить «кнопкодавство».

Для участі в голосуванні депутатам буде необхідно одночасно задіяти дві руки, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт міського голови Києва.

«Палець однієї руки має натискати на сенсорну кнопку, а палець другої руки - на кнопки голосування: «за», «проти» або «утриматися» та тримати ці дві кнопки протягом всього голосування задля зарахування голосу – 10 секунд. Таким чином проголосувати за іншого депутата буде фізично неможливо», – пояснив Віталій Кличко.

«Ми цю систему вводимо першими в Україні, навіть Верховна Рада такого не зробила, тому даємо приклад іншим», – похвалився мер Києва.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року спікер Верховної Ради Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій пообіцяв, що «найближчими днями» буде створена спеціальна робоча група, яка розгляне питання вдосконалення роботи парламенту та установки сенсорних кнопок у системі «Рада».

Судячи з усього, про свою обіцянку Гройсман благополучно забув, тому що, за інформацією керівника Управління комп'ютеризованих систем Секретаріату ВРУ від 25 травня 2015 року, спеціальні робочі групи з питань удосконалення роботи парламенту і встановлення сенсорних кнопок у системі «Рада» у Верховній Раді 8-го скликання не створювалися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: