У Раді придумали, як боротися з кнопкодавством – штраф та стаття

Читать на русском

В Верховній Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність та штраф від 18 до 50 тисяч гривень за кнопкодавство.

Зокрема до законопроекту №2064, зареєстрованого у парламенті, пропонується внести зміни, які передбачають введення відповідальності народних депутатів і депутатів місцевих рад за невиконання ними обов'язків щодо особистого голосування, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Авторами такої ідеї виступили народні депутати Юрій Дерев'янко, Борислав Береза Володимир Парасюк.

Як зазначають депутати, на сьогоднішній день до депутатів, що голосують не за себе, не вживають ніяких заходів, то ж вони продовжують практику неперсонального голосування. Автори законопроекту відзначають, що подібна проблема існує і в органах місцевого самоврядування.

Так законопроектом передбачається доповнення Кримінального кодексу України новою статтею 365-3. На депутатів, які особисто не беруть участі в голосуванні шляхом використання своєї картки народного депутата, або використовують картку іншого народного депутата, накладається штраф у розмірі від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 тис. гривень). Крім того, порушники позбавляються права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до п'яти років.

Читайте також: Кириленко роз'яснив, яке кіно заборонила Рада

Планується туди включити і депутатів місцевих рад, щоправда в них штрафи менше  від 8,5 до 17 тисяч.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: