Експерт про заяви Ляшка: один хибний крок депутатів може призвести до поділу України

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог
Костянтин Матвієнкополітолог

Зараз деякі політики розуміють, що їхні шанси залишитись у політикумі вкрай малі, й намагаються за будь-яку ціну привернути увагу електорату.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи заяву Олега Ляшка про необхідність проведення всеукраїнського референдуму з питань особливого статусу Донбасу.

«Подібного масштабу референдуми можуть викликати зовсім непотрібну агресію, конфлікти та збурення. Деякі політсили, які розуміють, що можуть більше не потрапити до парламенту, починають діяти в такий спосіб і привертати увагу електорату. Здається, багато хто з депутатів й досі не розуміє, що будь-який неправильний крок може призвести до поділу країни. Жодні додаткові збори на нашій території не потрібні», – вважає Віктор Каспрук.

Політолог поділився міркуваннями з приводу вимоги Ляшка провести всеукраїнський референдум з питань особливого статусу Донбасу.

Аналогічної думки дотримується й політолог, глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

«Насамперед, слід розуміти, що існує низка обставин, які взагалі не дозволяють провести всеукраїнський референдум. Всеукраїнський референдум має проводитись на всій території нашої країни. Тобто не можна реалізувати такий референдум без якогось окремого суб'єкту. Наприклад, Севастополь, АР Крим, Луганськ, Донецьк. Для початку має бути відновлено суверенітет на всій території України, включно з Кримом. Можливо Гройсману не пояснили систему аргументів, але висновок вірний: референдум не потрібен», – аналізує політолог.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що місцевим громадам буде надано право проводити референдуми для вирішення важливих питаньСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

На його переконання, наразі будь-які заяви політика Ляшка не мають жодного значення.

Нагадаємо, вчора, 1 вересня, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко оголосив про те, що його фракція виходить з коаліції. Причиною виходу Ляшко назвав той факт, що народні депутати від «Опоблоку» підтримали президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: