Зіткнення під ВР: чому блокують розслідування подій? Експерти

Читать на русском
Євген Корнійчукюрист

Як показує практика і досвід минулих років, жодна комісія, створена парламентом, не зробила нічого хорошого.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів юрист Євген Корнійчук, аналізуючи інформацію про те, що в «БПП» виступають проти створення ТСК з розслідування подій під Радою.

«Скільки вже було різних випадків, але ще жодна комісія, створена парламентом, не зробила нічого хорошого. Тому, дійсно, ТСК може перетворитися просто на піар. З точки зору суті слідчих комісій, в результаті їхньої роботи мають ухвалюватися якісь нові закони. У даному разі ми маємо справу з тероризмом і терактом. Законодавство про тероризм уже прописано в кримінальному праві й нічого нового ця комісія не напише. Найчастіше слідча комісія – це балачки», – пояснює юрист.

На його думку, зараз мають спрацювати правоохоронні органи, а справа має бути передана до суду. Якщо розслідування цього теракту буде публічним, це може суттєво підняти рейтинг Президента.

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в «БПП» виступають проти створення ТСК з розслідування подій під Радою.

Керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що не можна бути категоричним і різким в цій ситуації, тому що створення ТСК – суперечливе питання, і цілком може стати лише майданчиком для піару.

«Обидві версії – як тези Кононенка, так і те, що члени «БПП» просто блокують розслідування, – мають місце бути. Тим, хто сумнівається в тому, як працюватиме слідча комісія, слід особисто взяти розслідування під контроль, забезпечити належну роботу й увійти до складу цієї комісії. У цій ситуації все ж більше підстав для створення ТСК, тому що надходить дуже багато суперечливої інформації. {embed:person:url:315:[Аваков] говорить одне, депутати – інше», – аналізує експерт.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею Верховної Ради, де нардепи в першому читанні проголосували за закон щодо змін до Конституції, відбулися масові зіткнення. Невідомі розв'язали бійку з силовиками і кинули в правоохоронців бойову гранату. В результаті інциденту постраждало більше сотні силовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: