Україна оштрафувала російські авіакомпанії на 600 млн гривень

Читать на русском
Міністерство інфраструктури за порушення російськими авіакомпаніями українського повітряного простору виписала штрафів більш ніж на 600 млн гривень.

Міністерство інфраструктури за порушення російськими авіакомпаніями українського повітряного простору виписала штрафів більш ніж на 600 млн гривень.

Про це «Слову і Ділу» повідомили у самому міністерстві.

«На сьогоднішній день виписано 4581 постанову, розмір штрафів складає 623 млн 16 тисяч гривень», – заявили у Мінінфраструктури.

Як повідомляють у міністерстві, з 12 березня 2014 року Державіаслужбою та Державним підприємством обслуговування повітряного руху України були вжито заходів щодо обмеження використання ділянок маршрутів обслуговування повітряного руху в межах Сімферопольського району (аеродроми Сімферополь та Севастополь (Бельбек). Такі ж саме заходи були впроваджені й Європейською організацією з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) та Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО).

За словами представників Мінінфраструктури, незважаючи на запроваджену заборону, російські авіакомпанії систематично порушують правила польотів та порядок використання авіапростору України. Водночас у міністерстві повідомляють, що російська сторона відмовляється сплачувати штрафи та намагається оскаржити зазначені санкції в судовому порядку.

Крім того, Державіаслужбою було направлено до Державної виконавчої служби України понад 960 постанов про накладення штрафу за правопорушення у галузі цивільної авіації для примусового стягнення коштів.

Станом на 27 серпня 2015 року Державна виконавча служба України так і не відкрила провадження щодо примусового стягнення коштів з російських авіакомпаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: