Експерт назвав критерії, за якими виборцям слід оцінювати кожного мера

Читать на русском
Віталій Кличко

Виконані обіцянки та реальні показники розвитку міста/району/області – саме це має бути визначальним у оцінці роботи місцевих органів влади виборцями напередодні дня волевиявлення.

Про це в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів координатор ініціативи випускників іноземних університетів «Професійний Уряд» Олег Гончаренко, пише «Слово і Діло».

«На прикладі розробленої нами оцінки ефективності роботи міністерств, ми бачимо наступні кількісні показники, які варто враховувати в першу чергу: по-перше, обсяг ВВП в області/місті – реальна цифра та прогрес (зростання або зменшення), по-друге, залучення іноземних інвестицій – реальна цифра та прогрес, по-третє, рівень корупції, по-четверте, рівень злочинності в розрахунку на душу населення, по-п'яте, рівень задоволення населення адміністративними послугами можна оцінити шляхом опитування», – розповідає експерт.

Сподобатися виборцю: якими меседжами партії спокушатимуть громадян віддати за них голос«Слово і Діло» проаналізувало, як українські політичні партії та їх кандидати намагатимуться сподобатися виборцю.

На думку Гончаренка, об’єднавши обидва показники (аналіз обіцянок, даних перед минулими виборами та реальні показники розвитку), можна отримати об’єктивну оцінку роботи місцевої влади. І це, як відзначив експерт, має робити громадянське суспільство задля постійного контролю за владою.

Хоча не менш важливо, за його словами, донести всю цю інформацію до кожного громадянина, оскільки оцінити кандидата за допомогою конкретних цифр можна набагато краще і ефективніше, ніж за популістськими гаслами у ЗМІ.

Самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року, що стартує у вересні, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: