У Росії вирішили відгородитися від Донбасу

Читать на русском
У Ростовській області Російської Федерації почнеться будівництво металевого паркану на кордоні з територією Донецької області.

У Ростовській області Росії заплановано будівництво металевого паркану на кордоні з Донецькою областю.

Замовлення на відповідне будівництво зробила Федеральна служба безпеки Росії, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт державних закупівель російського уряду.

«Будуть виконуватися роботи з будівництва обгороджувального паркану зі зварних забірних секцій з V-подібними наконечниками, спіральним бар'єром безпеки з АКЛ (армованої колючої стрічки – Ред.) з матеріалів підрядника», – йдеться в подробицях замовлення.

Яценюк не знайшов серед переселенців бажаючих будувати «Стіну»Замість обіцяних прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком 40 тисяч переселенців з Донбасу взяти участь у будівництві «Стіни» на кордоні з Росією виявили бажання лише 2176 осіб.

При цьому росіяни вже підрахували, що будівництво споруди обійдеться їм майже в 10 млн рублів. Згідно з планом, перші 3 км конструкції з'являться на кордоні Донецької та Ростовської областей у 2016 році.

Тим часом, Україна зі свого боку також будує так звану «Стіну» на кордоні з Російською Федерацією. За планами ініціаторів проекту, загородження мало з'явитися вздовж усієї лінії українсько-російського кордону, але поки його реалізація все ще перебуває на початковій стадії. Так, 19 серпня перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк заявив, що зараз вартість спроектованих робіт із будівництва «Стіни» становить 468 млн грн, 139 з яких прикордонники вже отримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: