Порошенко будуватиме виборчу кампанію на темі покарання Януковича – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Порошенку дуже важливо напередодні виборів дати відповідь на ту критику, яка звучала на його адресу в питанні відсутності розслідувань злочинів колишньої влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Генпрокуратура офіційно викликала Януковича на допит 11 серпня.

«Для того, щоб вирішувати питання щодо заочного суду над Януковичем, потрібно хоча б формально дотримуватись певних процедур. Так чи інакше, не можна судити Януковича заочно, поки йому не буде надана можливість особисто виправдатись. Тому це рішення цілком логічне. Це значить, що сам процес розпочато й, скоріш за все, ближче до парламентських виборів він завершиться», – розповідає політолог.

За його словами, Порошенку критично важливо дати відповідь на ту критику, яка звучала на його адресу останнім часом. Одним з ключових моментів цієї критики є те, що не розслідуються справи, пов'язані з колишнім режимом.

«Цілком можливо, що вирок й заочний суд над Януковичем може бути такою відповіддю на всі питання й вимоги суспільства. Янукович вже всіма списаний і РФ не має на нього планів. Підтвердженням є те, що навіть Азаров виступив за засудження свого соратника. Крім того, цей процес є відволікаючим фактором. Зараз цю тему будуть просувати як одну з ключових», – пояснив Олещук.

Підсумовуючи, політолог зазначив, що виклик Януковича на допит – це старт виборчої кампанії Порошенка та пропрезидентських сил.

Нагадаємо, з 12 січня 2015 року Янукович перебуває в розшуку Інтерполу за звинуваченням у незаконному заволодінні майном і розкраданнях (запит України від березня 2014 року щодо винесення Януковичу підозри у зловживанні владою та масових вбивствах було відхилено як політичний). 18 червня 2015 року Янукович офіційно позбувся звання президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: