Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пацкан пообіцяв притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до контрабанди в Закарпатській області

17 липня 2015 року народний депутат України Валерій Пацкан заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до контрабанди в Закарпатській області, якщо під час слідства виявиться, що це є основною причиною подій у Мукачеві (відео:02:23). Нагадаємо, що Валерій Пацкан є секретарем тимчасової слідчої комісії щодо розслідування подій у Мукачеві. “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 17 липня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/chleny-vsk-po-mukachevo-namereny-oprosit-tamozhennikov-podozrevaemyh-v-kontrabande-packan-165929.html
  • http://112.ua/kriminal/moskal-otpravil-poymannyh-kontrabandistov-v-voenkomat-246788.html
  • http://antikor.com.ua/articles/56811-pravij_sektor_vikriv_statki_ochiljnikiv_mvs_i_hkg
  • http://ua.112.ua/polityka/tsk-rady-skhyliaietsia-do-dumky-shcho-konflikt-v-mukachevi-buv-vyhidnyi-tretii-storoni-patskan-250319.html
  • http://www.president.gov.ua/news/gennadij-moskal-dopoviv-petru-poroshenku-pro-situaciyu-po-bo-35765
  • http://www.segodnya.ua/ukraine/konflikt-v-mukachevo-byl-sprovocirovan-pravoohranitelyami-otchet-sledstvennoy-komissii-vr-650685.html
  • Лист народного депутата України Валерія Пацкана

Результат

На черговому засіданні ТСК з розслідування подій в Мукачевому, яке відбулось 5 серпня 2015 року, народний депутат України Валерій Пацкан заявив, що контрабанда не є основною причиною конфлікту на Закарпатті.

Нагадаємо, що ТСК повинна надати результати розслідування збройного конфлікту між представниками "Правого сектору" та людьми народного депутата Михайла Ланьо вже на початку вересня 2015 року.

18 вересня 2015 року Тимчасова слідча комісія з розслідування подій у Мукачевому оприлюднила свій звіт, у якому повідомила, що протистояння між представниками "Правого сектору" та людьми народного депутата Ланьо було спровоковано діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області. Як зазначено у звіті, правоохоронці не лише знали про заплановану зустріч двох угруповань, а й брали участь в її організації та оперативному супроводі.

У своєму листі №02-166 від 27 січня 2017 року народний депутат України Валерій Пацкан повідомив, що ВРУ утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин в Закарпатській області. ТСК направила понад 70 звернень до Генеральної Прокуратури, Міністерства внутрішніх справ. служби безпеки, Державної фіскальної та прикордонної служб щодо надання інформації. У результаті своєї діяльності ТСК прозвітувала про свою роботу перед народними депутатами України. У своєму листі народний депутат зазначив, що розслідування подій, що сталися у м. Мукачеве, та притягнення до відповідальності винуватих осіб - це сфера компетенції правоохоронних органів, Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури України. Відповідно до цього парламентарій порадив звернутися саме до них для отримання запитуваної інформації.

ВИСНОВОК: оскільки народний депутат України не надав інформації стосовно виконання власної обіцянки та порадив звернутися до правоохоронних органів, ІА «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «не виконано».