Держдеп звинуватив проросійських бойовиків в ескалації конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі поклав на Росію і бойовиків відповідальність за загострення обстановки на Донбасі.

Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі поклав на Росію і бойовиків відповідальність за загострення обстановки на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як заявив Кірбі, влада США впевнена, що в обстрілі мирних міст, які сталися на вихідних, винні бойовики і сама Росія. Також представник Держдепу закликав Росію і бойовиків виконувати Мінські домовленості.

Джон Кірбі повідомив, що держсекретар США Джон Керрі минулого тижня висловлював «серйозні побоювання» у зв'язку з ситуацією в Україні главі МЗС РФ Сергію Лаврову.

Крім того, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив серйозну стурбованість у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі і закликав усі сторони зробити «термінові кроки щодо деескалації ситуації». Генсек вказав на неприпустимість порушення режиму припинення вогню і закликав усі сторони продовжувати діалог і дотримуватися Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про можливе введення військового стану та додаткової мобілізації у разі, якщо бойовики активізуються по всіх фронтах. Так, за період з 14 по 17 серпня бойовики 459 раз обстріляли з «Градів» і великокаліберних мінометів позиції українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: