В уряді вирішили, кому з іноземців дозволяти в'їзд у Крим

Читать на русском
В Міністерстві інформаційної політики вирішили спростити правила в'їзду на окупований півострів для правозахисників та іноземців.
Міністр інформаційної політики Юрій СтецьФото: ukranews.com

В Міністерстві інформаційної політики обіцяють спростити правила в'їзду на територію окупованого Криму для окремих груп іноземців, а саме – для журналістів та правозахисників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства інформаційної політики України.

Внести зміни до законодавства, які дозволять представникам цих професій на законних підставах перебувати на території півострова, мають уже в вересні цього року.

«В результаті ефективної взаємодії Міністерства інформаційної політики України, Міністерства юстиції України та українських правозахисників, процедура в’їзду в окупований Крим для представників іноземних ЗМІ та правозахисних організацій може бути змінена вже в вересні», – завили в МІП.

За словами радника міністра інформполітики Сергія Костинського, спрощення процедури в'їзду на територію Криму відповідає національним інтересам України.

«На окупованій території мають працювати незалежні іноземні спеціалісти, які поважають закони України, визнають її суверенітет і територіальну цілісність, та ставлять собі на меті висвітлення ситуації із правами людини, свободою слова і преси», – додав він.

При цьому в Міністерстві юстиції визнали, що ухвалений урядом порядок в'їзду до Криму виявився занадто жорстким і фактично виключив можливість іноземним журналістам і представникам правозахисних організацій законно перебувати на території анексованого півострова.

«Наразі Міністерство юстиції вирішило створити координаційну раду з питань захисту прав громадян України в Криму, першим завданням якої буде внесення пропозицій про зміни до існуючого Порядку. У разі оперативної роботи, ці пропозиції можуть бути винесені на розгляд Кабінету міністрів уже в вересні», – розповів заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

Нагадаємо, на початку серпня представники правозахисних організацій висловили обурення з приводу того, що Крим фактично став недоступним для в'їзду для їхніх іноземних колег та представників ЗМІ, а для перетину кордону автономної республіки з дитиною там вимагають закордонний паспорт, як при виїзді за межі країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: