Досягнення та провали мера Херсона Миколаєнка. Експерт

Читать на русском
Володимир Миколаєнко

Головними недоліками в роботі мера Херсону за останній рік можна вважати суттєві проблеми в кадровій політиці, недостатню медійну активність, а також роботу із залучення громадських активістів під час реалізації дійсно важливих для міста проектів.

Про це у коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів експерт з питань ЖКГ, голова громадського об'єднання «За майбутнє Херсонщини» Володимир Макуха, повідомляє «Слово і Діло».

Щодо позитивних тенденцій у роботі херсонського міського голови, то тут, на думку експерта, слід відзначити достатню відкритість та грамотно обрані стратегічні напрямки в роботі.

«Всі засідання як виконавчіх органів, так і депутатського корпусу проходять відкрито, з допуском всіх бажаючих. Незважаючи на скептичні очікування сторонніх осіб, Миколаєнко зміг організувати та провести у червні цього року на дуже високому рівні Міжнародний Балтійсько-Чорноморський економічний форум у Херсоні, участь у якому взяло декілька десятків делегацій із різних країн Європи та Китаю. За підсумками останнього було напрацьовано та підписано меморандуми з конкретних проектів, над виконанням яких уже працюють», – розповідає спеціаліст.

Крім того, на його думку, беззаперечним досягненням Миколаєнка є співппраця з територіальними громадами Литовської Республіки.

«Наразі ефективно налагоджується співпраця Херсонського муніціпалитету та його служб з відповідними службами територіальних громад Литовської Республіки (зокрема, міст Вільнюса та Клайпеди), відпрацьовується модель дістанційних консультантів та дистанційного спільного обговорення можливих проектів. До того ж, за допомогою литовських фахівців підготовлено план реконструкції та інвестиційний проект з розвитку Херсонського порту, на який планується залучити близько 50 млн доларів США, що уже розглянули та підтримали у Міністерстві інфраструктури України», – резюмував експерт.

Нагадаємо, сьогодні представники Соціологічного центру ім. М. Драгоманова опублікували результати власного дослідження, за підсумками якого за чинного мера міста Володимира Миколаєнка у разі його висунення ВО «Батьківщина» готові віддати власні голоси близько 30% виборців. Найближчими конкурентами Миколаєнка у переонах рейтингів, за словами соціологів, стануть нардеп Андрій Гордєєв, за якого готові проголосувати 14% виборців, та екс-нардеп Володимир Сальдо. Рівень підтримки останнього, за даними дослідження, складає 8%.

Самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: