Жебрівський і Тука мають вирішити, де місцеві вибори проводитися не будуть

Читать на русском
ЦВК заявила, що Павло Жебрівський і Георгій Тука мають до 21 серпня подати список населених пунктів, у яких місцеві вибори 25 жовтня не проводитимуться.

Центральна виборча комісія заявила, що Павло Жебрівський і Георгій Тука мають до 21 серпня подати список населених пунктів, у яких місцеві вибори 25 жовтня не проводитимуться.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як заявила ЦВК, Донецька і Луганська ВЦА мають подати перелік тимчасово окупованих територій. Також комісія вимагає, щоб голови ВЦА подали список населених пунктів, де провести вибори неможливо.

«Таке подання може бути внесено лише щодо окремих територій Донецької та Луганської областей, а саме – районів і населених пунктів, які перетинаються лінією розмежування або розташовані в безпосередній близькості до неї та/або в яких відповідні військово-цивільні адміністрації, а також територіальні підрозділи СБУ і МВС у зв'язку із здійсненням РФ збройної агресії проти України не в змозі забезпечити безпеку громадян України, проведення виборів з дотриманням стандартів ОБСЄ та в разі неможливості запобігання терористичній загрозі», – йдеться в роз'ясненні ЦВК.

Нагадаємо, 6 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про місцеві вибори». Згідно з цим законом, якщо під час голосування жоден кандидат не набирає 50% + 1 – відбувається другий тур. Крім того, на виборах до місцевих рад встановлюється 5% прохідний бар'єр замість 3%, як це було раніше.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: