Щоб сплатити державні борги, кожен українець має рік пропрацювати безкоштовно – Пинзеник

Читать на русском
Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Пинзеник спрогнозував цьогорічний державний борг, який може скласти 86% від ВВП.
Фото: Status Quo

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Пинзеник спрогнозував цьогорічний державний борг, який може скласти 86% від ВВП.

Про це він розказав в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«За моїми оцінками, цьогорічний борг складе 86% від ВВП, тобто майже кожен з нас має майже рік працювати безплатно, щоб його повернути. Для порівняння: у 2008 році борг складав 12,7% від ВВП, що було хорошим показником», – наголосив Пинзеник.

Також політик розповів, що цьогорічна інфляція 57,5% – це рекорд України за останні 20 років. За словами Пинзеника, є незначне вповільнення інфляції, 2 місяці тому цей показник був на рівні 60,9%.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що Україна дефолт не оголошуватимеСказано 31 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім цього, народний депутат заявив, що технічно дефолт вже є, бо «факт перемовин з кредиторами (про реструктуризацію держборгів) – це ознака того, що уряд не здатен їх обслуговувати, і юридичне оформлення цього факту – не головне». За словами Пинзеника, найголовніше – зрозуміти причини цієї ситуації і те, яким чином вийти з неї та не повторити у майбутньому.

Нагадаємо, що цього тижня в Сан-Франциско відбудеться фінальний раунд перемовин уряду України з кредиторами, а рік тому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що Україна ніколи не оголосить дефолт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: