Чи варто українським військовим сподіватися на реальну допомогу Лондона? Експерти

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"
Олександр Сушкоексперт з питань інтеграції

Від зустрічі членів українського уряду з британським міністром оборони нічого не зміниться. Велика Британія в першу чергу враховуватиме власні інтереси.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи інформацію про те, що Велика Британія вдвічі збільшує програму тренінгів для українських військових.

«Не потрібно сподіватись на особливу допомогу від Великобританії. Навчання, тренінги, можливо, радники приїжджатимуть до України, але не більше того. У Великобританії свої відносини з Росією, це впливовий член Європейського Союзу, і керуватися вони будуть власними інтересами та інтересами Європи, які далеко не завжди збігаються з українськими», – вважає Федута.

Експерт переконаний, від того, що відбудеться зустріч Яценюка з чиновником, нехай навіть впливового міністерства, нічого не зміниться та не вирішиться. Це навіть не зустріч з прем'єром.

Спеціалісти поділились міркуваннями щодо інформації про те, що Велика Британія вдвічі збільшує програму тренінгів для українських військових.

Однак фахівець з питань європейської інтеграції, відносин Україна-ЄС, зовнішньої, внутрішньої політики, директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко каже, що наші генерали готові до воєн хіба що минулих десятиліть, але не сучасних, і тому військова допомога Лондона важлива.

«Україні тільки здається, що вона досягла якогось прогресу за останній час. У масовому порядку ВСУ дуже слабкі й не здатні до ведення операцій на сучасному тактико-технологічному рівні. Зараз саме Великобританія може бути хорошим помічником у роботі з особовим складом, з офіцерами, яким не вистачає знань і умінь», – зазначив Сушко.

Рівень підтримки України у Великій Британії (інфографіка)«Слово і Діло» вирішило проілюструвати відношення британців до ситуації, що склалася на сході України

На його думку, Велика Британія належить до тих країн, які найбільш послідовно підтримують Україну в нинішній кризі.

Як відомо, делегація міноборони Великобританії на чолі з Майклом Феллоном перебуває з офіційним візитом в Україні. Також варто відзначити, що Феллон ще в липні минулого року звинуватив Путіна в спонсоруванні тероризму та підтримці бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: