Великобританія надала Україні БТРи, які списала 10 років тому

Читать на русском

Українські військові отримали 20 британських БТРів Saxon.

Бронетранспортери вже розподілені і вже доставлені в свої частини. Про це повідомив радник Президента України Юрій Бірюков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА.Новини».

«Залишимо осторонь дурне порівняння характеристик БТР-80 і AT105 Saxon. Машини різні, для різних завдань... Приїхала перша партія – 20 машин (британських бронетранспортерів – ред). Як вони розподілені – писати не буду, таємниця. Але всі 20 машин вже розподілені і вже доставлені в свої частини. Три машинки приїхали в сімдесят дев'яту бригаду. Ось це не таємниця, на базі цих машин буде проводитися експеримент», – написав Бірюков у своєму Facebook.

В свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Британія незабаром планує надіслати ще 55 бронетранспортерів.

Втім, колишній глава сухопутних військ Британії Річард Даннат вважає, що бронетранспортери Saxon зовсім непридатні для ведення бойових дій і навіть небезпечні для життя військових. Як зазначає британський військовий, «ці машини були зняті з озброєння британської армії в 2005-2006 роках як повністю непридатні для проведення поточних операцій».

Це рішення Великобританії не можна назвати «ніяк інакше, ніж аморальним», каже Даннат.

Він також додає, що британське міністерство оборони відкликало БТРи з Іраку і вони ніколи не використовувалися в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: