За рік голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков не провалив жодної обіцянки

Читать на русском
Рейтинг відповідальності чинного голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова складає 41%, що дозволяє йому посідати 6 сходинку у рейтингу найбільш відповідальних голів обласних державних адміністрацій України.

Рейтинг відповідальності чинного голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова за підсумками моніторингу «Слова і Діла» складає 41%, що дозволяє йому посідати 6 сходинку у рейтингу найбільш відповідальних голів обласних державних адміністрацій України.

Про це під час прес-конференції у Миколаєві повідомив голова громадської організації «Слово і Діло» Євген Заїка.

За його інформацією, вище Мерікова у рейтингу відповідальності тільки голова Харківської ОДА Ігор Райнін, Черкаської ОДА – Юрій Ткаченко, Житомирської ОДА – Сергій Машковський, Закарпатської ОДА – Геннадій Москаль і Київської ОДА – Володимир Шандра.

Рейтинг відповідальності чинного голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова складає 41%, що дозволяє йому посідати 6 сходинку у рейтингу найбільш відповідальних голів обласних державних адміністрацій України.

У рейтингу ж безвідповідальності Меріков наразі не бере участі, враховуючи те, що за останній рік громадськими активістами не було зафіксовано жодної його обіцянки, що отримала б статус невиконаної.

Проте, як пояснив аналітик «Слова і Діла» Олександр Філоненко, в доробку голови Миколаївської ОДА є низка обіцянок, які, попри статус «у процесі», наразі залишаються під великим питанням в частині власної реалізації. Серед них – обіцянка щодо боротьби з тіньовим бізнесом на Миколаївщині, декларації з приводу ліквідації заборгованостей із заробітної плати, а також створення громадської ради при ОДА.

Аналізуючи ж діяльність миколаївських депутатів-мажоритарників, абсолютним лідером в рейтингу персональної політичної безвідповідальності представники «Слова і Діла» назвали Артема Ільюка. Його сумарний показник безвідповідальності наразі складає 64%.

Щодо рівня відповідальності, то тут лідером є Андрій Вадатурський, у якого показник особистої відповідальності складає 16%. Першими у списку депутатів, чиї обіцянки навіть після майже року діяльності у ВРУ VIII скликання продовжують залишатися у процесі виконання, є Борис Козир (22 обіцянки) та Андрій Вадатурський.

Також громадські активісти розповіли про старт онлайн-проекту «ОБРАНІ», за допомогою якого можна буде моніторити перебіг майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: