Росія хоче створити на Донбасі «регулярну армію» – Тимчук

Читать на русском
Російське керівництво має намір створити за будь-яку ціну так звану «регулярну армію» на Донбасі з метою продовження збройного конфлікту в Україні.

Російське керівництво має намір створити за будь-яку ціну так звану «регулярну армію» на Донбасі з метою продовження збройного конфлікту в Україні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

За його словами, останнім часом бойовики демонструють високу активність на одних напрямах, з одночасною низькою бойовою активністю, але посиленим проведенням розвідки на інших.

Водночас фіксується формування за допомогою фахівців з Росії цілої низки нових «навчальних центрів» так званих «армії ДНР» і «армії ЛНР» – загальновійськові, танкові, артилерійські полігони, зафіксовано навіть створення центру підготовки фахівців ППО.

Також посилено створюються навчальні підрозділи. Одночасно зросло навантаження на раніше створені «навчальні центри», в деяких з них розпочато підготовку фахівців з ряду нових ВОСів (військово-облікова спеціальність). Інструкторський і командний склади даних центрів – офіцери ЗС РФ.

«Разом зі створенням єдиної структури управління, дані заходи свідчать про наміри російського керівництва створити за будь-яку ціну якусь «регулярну армію» на Донбасі з метою продовження збройного конфлікту в Україні», – заявив Тимчук.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю британському виданню The Times неназване джерело серед бойовиків самопроголошених республік заявило, що новий наступ «армії ДНР/ЛНР» на Донбасі може початися восени, після проведення в Україні місцевих виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: