The Times: сепаратисти готують наступ після місцевих виборів в Україні

Читать на русском
Новий наступ незаконних збройних формувань на Донбасі очікується після проведення в Україні місцевих виборів, повідомляє джерело британського The Times.

Новий наступ незаконних збройних формувань на Донбасі може початися восени, пості проведення в Україні місцевих виборів.

Про це британському виданню The Times повідомило неназване джерело серед бойовиків самопроголошених народних республік, передає «Слово і Діло» з посиланням на InoPressa.

«Джерело серед сепаратистів повідомив нашій газеті, що наступ може початися восени, після виборів на Україні, підконтрольної уряду. Він додав: «До того часу, ймовірно, збережеться патова ситуація», – йдеться в матеріалі кореспондента видання Джека Лоша.

Видання також зазначає, що бойовики вимагають у своїх російських спонсорів більше зброї.

«Командир російських сепаратистів звинуватив Москву в тому, що вона кинула повстанців на Східній Україні напризволяще, і закликав її поставляти більше зброї... Олексій Марков з бригади «Призрак» в самопроголошеній ЛНР сказав, що його бійці бажали почати літню наступальну операцію, але виявили, що не можуть відповідати на постійні артобстріли української армії», – пише журналіст. За його словами, сепаратисти вимагають у Кремля в першу чергу артилерію, військові машини, а також допомоги живою силою.

Нагадаємо також, що сьогодні бойовики ДНР обстріляли житлові квартали прифронтової Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: