Електронний уряд обіцяли вже 8 разів, але й досі нічого не зробили – Яніка Мерило

Читать на русском
Колишній радник міністра економічного розвитку Яніка Мерило підтримала онлайн-проект «ОБРАНІ», за допомогою якого можна буде стежити за перебігом місцевих виборів.
Яніка МерилоФото: Обозреватель

Експерт Держагенства з питань електронного урядування і колишній радник міністра економічного розвитку Яніка Мерило підтримала онлайн-проект «ОБРАНІ», за допомогою якого можна буде стежити за перебігом місцевих виборів.

Про початок запуску проекту заявили на прес-конференції представники «Слова і Діла». Попри відсутність на заході, Яніка Мерило висловила підтримку даній ініціативі.

Стежити за місцевими виборами можна буде онлайнВ Україні стартує новий онлайн-проект «ОБРАНІ» (www.obrani.org.ua), за допомогою якого можна буде моніторити перебіг майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року.

«Сьогодні політична пам'ять ще занадто коротка і це дає можливість для постійного популізму. Спеціалісти зі сфери IT проаналізували, що, наприклад, електронний уряд українські політики обіцяли вісім разів. Кожного разу, коли змінювалась влада. Але при цьому практично нічого не було зроблено, поки до розробки не підключилися волонтери. Ось чому вкрай важливо, щоб у різних сферах сучасного політичного життя була можливість як пригадати, так і нагадати, що ж саме обіцялося та який результат», – впевнена Мерило.

Вона висловила сподівання, що нова можливість комплексного моніторингу роботи чинних і майбутніх мерів створить з одного боку передумови для більш відповідальної сучасної і майбутньої української політики, а з іншого – сформує ефективний інструментарій громадського контролю за почутими словами та зробленими справами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: