Ціна суду: Порошенко шантажує суддів так само, як і Янукович – експерт

Читать на русском

Політолог поділився міркуваннями щодо того, що Конституційний суд схвалив зміни до Конституції.

Конституційний суд так швидко розглянув зміни до Конституції на прохання Президента.

Про це розповів політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло», посилаючись на glavpost.com.

«Процедура була дотримана. Чого не скажеш про політичну компетенцію. Члени Конституційного суду ходять на допити. Їх підозрюють у конституційному перевороті. Півдня у них йде на допити. Другу половину дня – займаються конституційною творчістю. Так не буває навіть в Африці», – вважає Небоженко.

На його думку, суддів КС шантажують прокуратура і Адміністрація Президента.

«Тому вони намагаються якомога швидше задовольнити найвишуканіші пропозиції, в тому числі в питанні децентралізації. Логіка проста: нас змушував Янукович, тепер те ж саме робить Порошенко. Як тільки вони все приймуть, всі необхідні рішення, їх звільнять», – підкреслив Небоженко.

Він пояснив, що в даній ситуації є важливий аспект – фактор зради.

«Вони своїм рішенням змінили Конституцію. Суспільство цього не пробачить. Через це був Майдан. Тому частина звільнених потраплять під кримінальне переслідування. Потім їх помилують через старість або хворобу. Не саджатимуть. Тому що наступні судді скажуть: навіщо нам така робота? Хабарі та ризики високі, ще й можуть відправити за ґрати. Кілька днів тому американське міністерство фінансів знайшло 14 мільйонів євро в одного з суддів адмінсудів України. За аналогією можна уявити, які гроші крутяться в КСУ», – додав політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє провести децентралізацію владиСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, у висновку Конституційного Суду, оприлюдненому в п'ятницю, 31 липня, повідомляється, що президентський законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Відзначимо, ще будучи кандидатом на виборах в 2014 році, Петро Порошенко пообіцяв, що після перемоги проведе децентралізацію влади. Місцеві громади отримають більше прав і коштів на реалізацію своїх повноважень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: