Ложкін пообіцяв зменшити тяганину з податками

Читать на русском
Спростити адміністрування податків і зборів готується адміністрація Президента і ГФС. Відповідні законопроекти будуть внесені на розгляд парламенту восени.
Борис ЛожкінФото: Новое Время

Спростити адміністрування податків і зборів готується адміністрація Президента і ДФС. Відповідні законопроекти будуть внесені на розгляд парламенту восени.

Про це повідомив Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, передає «Слово і Діло» з посиланням на Адміністрацію Президента.

«Податкова реформа - це те, що може бути схвалене парламентом до 1 жовтня, якщо на цьому сфокусуватися. Це не вимагає ні грошей, ні будь-яких інших ресурсів. Я думаю, всі фракції коаліції повинні бути в цьому зацікавлені», - зазначив Борис Ложкін.

Він вважає, що інформацію, яка повинна надаватися у податковій звітності, потрібно скоротити. Мова йде про створення єдиної форми уніфікованої податкової звітності з податку на прибуток підприємств замість існуючих 5 форм за видами діяльності. Число додатків до декларації пропонується скоротити з 14 до 9. Цей проект зараз розробляє Державна фіскальна служба.

«Український бізнес, якому зараз і так не солодко, багато часу витрачає на те, щоб звітувати перед державою. Так, згідно з рейтингом Doing Business, в Україні на підготовку звітності компанія витрачає в середньому 350 годин на рік. Для порівняння - в Об'єднаних Арабських Еміратах, які є лідером за цим показником, він становить 12 годин», - зазначив Борис Ложкін.

Наступним кроком, за словами глави АПУ, має стати створення єдиного податку на заробітну плату. До нього передбачається включити податок на доходи фізосіб, єдиний соціальний внесок і військовий збір.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла зменшити кількість існуючих податківСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також буде запропоновано ввести єдину річну декларацію зі сплати єдиного податку та ЄСВ та спрощення процедур її подання. Крім іншого, предлагаеття відмовитися від подвійного підтвердження подання декларації та застосування штрафів у разі надання уточнення інформації. Відповідні законопроекти повинні бути розроблені та внесені до парламенту до 1 жовтня і заробити на практиці з січня 2016 року.

Результатом, за словами Бориса Ложкіна, має стати скорочення часу на адміністрування податків і зборів з 350 до 100 годин на рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: