Терористи погрожують «стерти з лиця землі» Авдіївку

Читать на русском
Бойовики самопроголошеної «ДНР» заявили, що можуть знищити весь населений пункт Авдіївка Донецької області разом з коксохімзаводом.

Бойовики самопроголошеної «ДНР» заявили, що можуть знищити весь населений пункт Авдіївка Донецької області разом з коксохімзаводом.

Про це повідомив представник української сторони в СЦКК Андрій Таран, передає «Слово і Діло».

«Вчора (18 липня) прозвучала заява з метою зупинити подальшу ескалацію конфлікту і планомірне знищення як населеного пункту Авдіївка, так і коксохімзаводу. Після цієї провокації мені генерал Романчук, колега в СЦКК з російського боку, сказав: «Доводжу дослівно те, що було сказано з Донецька – якщо по Донецьку буде випущений ще один снаряд, ми зітремо з лиця землі Авдіївку разом з її коксохімзаводом», – повідомив Таран.

У зв'язку з цим Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін звернувся до ОБСЄ з проханням вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту.

Україна вчергове заявила, що нещодавній обстріл Донецька був здійснений самими бойовиками із самохідних установок, які згодом було розвернуто у бік Авдіївки та обстріляно АКХЗ. За словами Тарана, це було зроблено для того, щоб спровокувати у відповідь вогонь українських військових, а надалі звинуватити ЗСУ в обстрілі Донецька.

Радио перехват переговоров членов "ДНР" об обстреле города Донецка 18 июляОбщественное ТВ Донбасса

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: