Кличко поки що не має сильного конкурента на майбутніх виборах – експерт

Читать на русском
Леся Шевченко

Попередні вибори Кличко виграв не через сильну програму, а на протиставленні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла президент ГО «Фундація «Відкрите суспільство» Леся Шевченко, аналізуючи позицію мера Києва Віталія Кличка та активізацію деяких політиків напередодні виборів.

«З 5 пріоритетних пунктів програми Віталія Кличка, презентованої 9 липня 2014 року, повністю не виконано жодного. При цьому, сьогодні немає жодного кандидата, що йшов би на вибори з чіткою програмою. Це дуже погано, тому що на попередніх виборах, коли переміг Кличко, була така ж ситуація. Він пройшов не через сильну програму, а на протиставленні. Ці вибори теж будуть слабкими. Немає ані сильних програм, ані кандидатів. Знову боротьба на протиставленні: «ти дурень, а я – кращий». Чим кращий Береза? Він має програму дій? Бачення пріоритетів, чітких кроків, дорожня карта? Команда?», – аналізує Шевченко.

За її словами, зараз ми бачимо закиди на адресу Кличка, але не бачимо кандидата, який би міг протиставити йому якусь чітку програму.

«Сьогоднішні рейтинги Кличка свідчать про те, що його команда може зайняти лідируючі позиції. Близько 22% готові віддати за нього голоси, але результати другого туру залежать від того, хто буде його конкурентом. Зараз на першому місці «УДАР», на другому – «Самопоміч», а на третьому – «Батьківщина», – пояснює Леся Шевченко.

Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 257 обіцянок мера Києва, 55 із яких не виконано, 99 – у процесі виконання, а ще 103 обіцянки йому вдалося виконати, що склало 40% рейтингу його відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: