Шокін анонсував затримання чиновників Міносвіти

Читать на русском
Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив про спецоперацію за участю силових відомств щодо чиновників Міністерства освіти.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив про спецоперацію за участю силових відомств щодо чиновників Міністерства освіти.

Про це він повідомив на брифінгу у вівторок, 21 липня, передає «Слово і Діло».

«Зараз проходить спеціальна операція спільно з СБУ, Генеральною прокуратурою України, МВС із затримання, проводяться також інші слідчі дії щодо високопосадовців Міністерства освіти України (центр оцінювання якості освіти)», – заявив Шокін.

За його словами, є всі підстави вважати, що керівництво Центру оцінювання якості освіти зловживало своїм службовим становищем.

Генеральна прокуратура також просить Верховну Раду дозволити зняти депутатську недоторканність і арештувати одного з депутатів коаліції. «Щоб ви розуміли, що не тільки будуть притягнені (до відповідальності) будь-які депутати, а і з коаліції. Жодної політики, тільки закон», – заявив Шокін.

Крім того, Шокін заявив, що серйозно побоюється за своє життя. «У мене є обґрунтовані підстави вважати, що стосовно мене готуються різного роду провокації, в тому числі і з моїм здоров'ям... У мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично», – заявив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: