У конфлікті Сакварелідзе-Шокін генпрокурора можуть підставляти – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Сакварелідзе потрібно бути у зв'язці з людьми, які зсередини розбираються в самій системі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи протистояння в ГПУ між Давидом Сакварелідзе та Віктором Шокіним.

«Ймовірність призначення Сакварелідзе замість Шокіна, звичайно, є. Громадськість на боці Сакварелідзе, всі його дії мають підтримку суспільства. З цим доведеться рахуватись. Але з іншого боку, можливо, Шокіна просто підставляють. Зрозуміло, що зараз весь позитив на боці Сакварелідзе, але все-таки йому потрібен час. Більше того, можливо, він навіть і сам не готовий стати генпрокурором. Це інші об'єми роботи, обов'язки», – міркує політолог.

На його думку, Шокін знає систему, а Сакварелідзе потрібно бути у зв'язці з людьми, які зсередини в цій системі розбираються.

«План: спочатку прибрати Шокіна, після цього почати розповідати про варяга, що приїхав з Грузії для реформ. Будь-яка схема розвитку подій можлива. Крім того, чи потрібно зараз Президенту влаштовувати такий експеримент, як призначення Сакварелідзе і відставка Шокіна?», – аналізує Олексій Голобуцький.

Як відомо, в Генпрокуратурі завели нову справу проти замгенпрокурора Давида Сакварелідзе і групи слідчих, що проводили обшук у кабінетах співробітника ГПУ Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а у заступника прокурора Київської області – значну кількість ювелірних виробів та вогнепальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: