Аваков згортає співпрацю з правоохоронцями СНД

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про припинення співпраці українського правоохоронного відомства з МВС країн СНД у питанні обміну інформацією.

У Міністерстві внутрішніх справ України збираються припинити співпрацю з правоохоронними відомствами країн членів-СНД у питанні обміну інформацією та розшуку підозрюваних з 24 серпня 2015 року.

Про це газеті «Известия» повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, передає «Слово і Діло».

Замість налагодженої в рамках СНД співпраці у відомстві пропонують направити всім країнам-учасницям Співдружності відповідні двосторонні угоди, а Російській Федерації – запропонувати почати вести розшук підозрюваних у системі Інтерпол.

«Усім країнам-членам СНД будуть направлені пропозиції про співпрацю у сфері обміну інформацією та розшуку підозрюваних у країнах СНД на основі двосторонніх угод», – зазначають у виданні.

Даний крок, за словами Арсена Авакова, обумовлений тим, що в даний момент російськими правоохоронцями систематично ігноруються документи про розшук, що направляються Києвом.

У свою чергу, в МЗС РФ інформацію про неефективне співробітництво спростовують, а наміри Арсена Авакова вважають демаршем в питанні спільної боротьби зі злочинністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: