Експерт: Гопко провалила роботу комітету ВР у закордонних справах

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

Гопко займає не своє місце в комітеті закордонних справ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи інформацію про те, що фракція «Самопомочі» вирішила відкликати депутата Ганну Гопко з посади голови комітету ВР у закордонних справах через її голосування за зміни до Конституції всупереч позиції фракції.

«Зміни до Конституції насправді є дуже малоякісними. Один із відомих політиків сказав, що в такому вигляді ця Конституція просто не може бути виконана, а закон, який не підлягає виконанню, просто знищує правову систему як таку. Щодо Гопко, то вона всупереч позиції фракції проголосувала за направлення змін до Конституційного суду. З одного боку, це просто формальне отримання висновку, правової оцінки законопроекту. З іншого боку, Президент буде робити все можливе, щоб вирішити для себе два питання: створити власну виконавчу вертикаль та задовольнити російський інтерес», – розповідає експерт.

Гопко пообіцяла домогтись прийняття закону про ПрезидентаСказано 20 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, фракція «Самопомочі» має з цього приводу визначену політичну позицію, яка суперечить позиціям Гопко. Постало питання про покарання. Насправді потрібно було піднімати питання про добровільне складання Гопко мандата народного депутата України.

«Є ще одна обставина. Гопко – абсолютно бездарний адміністратор. Посада керівника комітету передбачає управлінські навички, які в неї відсутні. Робота комітету повністю провалена. Не можна назвати жодного результативного кроку комітету. Пані Гопко – не на місці, а фракція «Самопомочі» несе відповідальність за те, що вони бездарну особу поставили керувати відповідальним комітетом», – вважає політолог.

Тим часом, як заявив посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба, відставка Гопко – це скоріше помилка, ніж перемога «Самопомочі».

«Це, звичайно, похвально з точки зору розвитку в Україні партійної дисципліни. Тільки я в цей благородний порив не вірю. Там щось інше. Це точно шкідливо для нашої зовнішньої політики», – написав у себе в Фейсбуці Кулеба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: