Порошенко: у разі провалу децентралізації Україну чекає кінець міжнародної підтримки

Читать на русском
Президент України пообіцяв докласти всіх зусиль для того, щоб умовити народних депутатів восени підтримати зміни до Конституції у сфері децентралізації.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв докласти всіх зусиль для того, щоб умовити народних депутатів восени підтримати зміни до Конституції у сфері децентралізації.

Про це говориться у зверненні Президента, розміщеному на сайті Глави держави сьогодні вранці, 19 липня, пише «Слово і Діло».

За словами Порошенка, у разі, якщо депутати продовжать критикувати зміни до Конституції і не підтримають реформу децентралізації, світ просто перестане допомагати Україні, наслідком чого стане продовження бойових дій на Донбасі «сам-на-сам» з агресором.

«Лише на мить уявіть собі, як би розвивалися події в Україні, якби не міжнародна коаліція на нашу підтримку, якби не ізоляція Росії та ефективні санкції проти неї», – зазначив Президент.

Що ж стосується самої децентралізації, то, як розповів Порошенко, вона не торкнеться таких сфер як оборона, зовнішня політика та національна безпека, а також прав людини і громадянина. Він також нагадав про норму, згідно з якою Президент, Конституційний суд і Верховна Рада отримують загальне право призупиняти повноваження тих Рад, які можуть приймати сепаратистські рішення.

«Той, хто виступає за децентралізацію без такого вкрай важливого запобіжника, по суті пропонує федералізацію! А Україна була, є і буде унітарною державою», – резюмував Глава держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: