«Нормандська четвірка» домовилася про виконання мінських угод до кінця цього року

Читать на русском
Повністю виконати мінські домовленості, укладені для врегулювання конфлікту на сході України, вимагали від усіх сторін конфлікту лідери держав «нормандської четвірки».

Повністю виконати мінські домовленості, укладені для врегулювання конфлікту на сході України, вимагали від усіх сторін конфлікту лідери держав «нормандської четвірки» - канцлерка ФРН Анґела Меркель, президенти Франції Франсуа Олланд, України Петро Порошенко та Росії Володимир Путін. Це сталося під час телефонної розмови ввечері у п'ятницю, 17 липня.

Це була їхня перша розмова після 30 квітня цього року, передає «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Напередодні український парламент більшістю голосів вирішив внести у свій порядок денний проект змін до Конституції щодо децентралізації та спрямував його на розгляд Конституційного суду. Меркель та Олланд відзначили важливість ухвалення Радою цих рішень.

Крім того, президент Франції закликав зберігати темпи української конституційної реформи, щоб умови мінських домовленостей були повністю виконані не пізніше кінця 2015 року.

Своєю чергою, Петро Порошенко заявив, що Україна, на відміну від Росії, дотримується мінських домовленостей. Він також наголосив на необхідності безумовного і негайного звільнення усіх заручників, у тому числі громадян України, які незаконно утримуються на території Росії, включаючи кінорежисера Олега Сенцова та льотчицю Надію Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: