Шокін нарешті звільнив спійманих на гарячому прокурорів-корупціонерів

Читать на русском
Генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив з органів прокуратури Володимира Шапакіна й Олексія Корнійця.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення з органів прокуратури першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Нагадаємо, за результатами спецоперації 5 липня цього року вказаних осіб та цивільну особу було затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (санкція якої передбачає безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права займати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна)», – зазначили у відомстві.

В прокуратурі також уточнили, що розслідуванням правопорушень, які інкримінують посадовцям ГПУ та прокуратури Київської області, займатиметься очолюване Давидом Сакварелідзе управління з розслідування у кримінальних провадженнях щодо працівників прокуратури та інформаційної безпеки.

Нагадаємо, 8 липня стало відомо про те, що Печерський районний суд дозволив затриманим працівникам прокуратури внести заставу за своє звільнення з-під варти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: