Рада Європи допомагає Україні у здійсненні децентралізації

Читать на русском
Постійний представник України при Раді Європи Микола Точицький розказав про роль РЄ у децентралізації України.
Фото: Радіо Свобода

Постійний представник України при Раді Європи (далі РЄ) Микола Точицький розказав про роль РЄ у децентралізації України.

Про це постпред розповів у своєму інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Рада Європи відіграє набагато вагомішу роль у процесі децентралізації, яка має принести в Україну справжнє місцеве самоврядування європейського зразка і надати місцевим громадам такі повноваження, про які в тій самій РФ навіть не мріють. Про важливість цієї реформи свідчить той факт, що у кожній області України було відкрито офіс регіональної підтримки Ради Європи для здійснення децентралізації», – підкреслив Точицький.

Також Микола Точицький розповів про те, що головним завданням цих офісів є «самоврядування у сфері бюджетно-фінансової самостійності громад».

Крім того, постпред запевнив, що Рада Європи не сумнівається в тому, що Росія бере участь в українському конфлікті і пам'ятає, що Крим – це Україна.

«В Раді Європи дуже уважно спостерігають за всіма аспектами подій в Україні, і я можу говорити про те, що роль Росії у подіях на сході України вже ні у кого не викликає сумнівів. Станом на сьогодні можемо говорити про десять спеціальних рішень Комітету міністрів щодо ситуації в Україні, низку резолюцій ПАРЄ, кілька декларацій Конгресу. У цих документах Європа зафіксувала і незаконну анексію Криму, і присутність російських військ на Донбасі, незаконність утримання Росією Надії Савченко та інших українських політв'язнів, а також інші факти порушення Росією міжнародного права», – заявив Микола Точицький.

Нагадаємо, вчора Міністерство юстиції повідомило про те, що Європейський суд з прав людини прийняв понад 500 позовів мешканців України проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: