Україна почне торгувати з Канадою без мит уже через півроку

Читать на русском
Україна і Канада підписали документ про завершення переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між країнами.

Через два місяці після обіцянки прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, документ про завершення переговорів все-таки був підписаний.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт уряду.

Зокрема, вчора в Оттаві Україна та Канада підписали договір про зону вільної торгівлі (далі ЗВТ), що, як очікується, почне діяти вже через півроку – на початку 2016 року, як і Угода про асоціацію України з Євросоюзом. Глава українського уряду Арсеній Яценюк підкреслив, що підписання цього документа – це «відкриття нової сторінки у двосторонніх відносинах України та Канади».

«Це має поглибити українсько-канадське співробітництво, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими», – зазначив прем'єр.

Яценюк знову обіцяє зону вільної торгівлі, цього разу – з КанадоюПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою може бути підписана вже найближчим часом.

Яценюк впевнений, що підписання договору про ЗВТ з Канадою – це «не просто шанс, а реальна можливість» збільшити обсяги як взаємної торгівлі, так і взаємних інвестицій. Також глава Кабміну України заявив, що Канада відкрила свій ринок для українських товарів на 98%, у свою чергу Україна для канадських – на 70%.

Втім, незважаючи на красномовство і оптимізм прем'єра, не варто тішити себе ілюзіями: як і вільна торгівля з ЄС, спрощений доступ на канадський ринок дає нові можливості, але нічого не гарантує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: