ГПУ просить Німеччину екстрадувати Тимонькіна

Читать на русском
ГПУ просить Німеччину видати колишнього члена наглядової ради ПАТ «Брокбізнесбанк», банкіра Сергія Курченка – Бориса Тимонькіна.

Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини про видачу колишнього члена наглядової ради ПАТ «Брокбізнесбанк», банкіра Сергія Курченка – Бориса Тимонькіна.

Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників Німеччина і Україна зобов'язані видавати один одному всіх осіб, які переслідуються правоохоронними органами за вчинення кримінальних правопорушень», – зазначили в Генпрокуратурі.

Борис Тимонькін розшукується у зв'язку з розслідуванням Генеральною прокуратурою кримінального провадження, в рамках якого його підозрюють у здійсненні спільно з Сергієм Курченком низки тяжких та особливо тяжких злочинів.

«Тимонькін та Курченко підозрюються в участі у злочинній організації, незаконному заволодінні майном ПАТ «Брокбізнесбанк», АБ «Укргазбанк» та ПАТ «Аграрний фонд» в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 мільярдів гривень, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службовому підробленні», – пояснив заступник генпрокурора Віталій Касько.

У разі доведення злочинів у суді, Тимонькіна і Курченка чекає тюремне ув'язнення терміном до 15 років і конфіскація майна, додали в ГПУ.

Нагадаємо, екс-заступник глави наглядової ради СЄПЕК Борис Тимонькін був затриманий в Німеччині в червні поточного року – через рік після оголошення в розшук українським МВС.

Бізнесмен і власник групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» Сергій Курченко був оголошений в міжнародний розшук у квітні минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: