CША пропонують Україні 16 мільярдів доларів – The Washington Post

Читать на русском
Комітет власників облігацій України в США запропонував нашій країні кредит в $ 16 млрд терміном на чотири роки.

Комітет власників облігацій України в США запропонував нашій країні кредит в $ 16 млрд терміном на чотири роки.

Про це повідомив член спеціального комітету власників облігацій України Майкл Хазенстаб у своєму матеріалі в Washington Post, передає «Слово і Діло».

Тимчасова комісія по облігаціях в Україні інвестувала в країну протягом більш ніж 10 років, з різними урядами, щоб допомогти фінансувати необхідні державні послуги та інфраструктуру, пише автор. Більшість приватних боргів в регіоні дають фонди, що інвестують від імені мільйонів робітників і пенсіонерів-американців.

«Наш комітет наполегливо працював, щоб забезпечити пропозицію реструктуризації, який має справу з первинної фінансовою проблемою України, яка включає короткострокову ліквідність, а не нестійкі запозичення», - відзначає експерт.

«Ми вважаємо, що фінансові проблеми України можуть бути вирішені для всіх сторін, без того, щоб кредитори відразу записували значення своїх облігацій. Ми нещодавно провели конструктивні переговори з Україною і чиновниками Міжнародного валютного фонду і сподіваємося на продовження цього діалогу. Наша пропозиція відповідає умовам МВФ для успішної реструктуризації заборгованості. У тому числі ми пропонуємо майже 16 мільярдів доларів в зменшених платежах протягом найближчих чотирьох років. Це приблизно знаходиться на одному рівні з $ 17 млрд нових кредитів, пропонованих України МВФ», – пише фахівець.

Ці заходи комітету дадуть Україні достатньо часу, щоб оговтатися від її труднощів, зберігаючи доступ до ринків капіталу. Це допоможе її економіці і приватним підприємствам витримати нинішній шторм, зазначає американський дослідник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: